Hoe je voor je shapewear kunt zorgen: Tips voor het schoonmaken en bewaren van je stukken om hun levensduur te verlengen

Hoe je voor je shapewear kunt zorgen: Tips voor het schoonmaken en bewaren van je stukken om hun levensduur te verlengen

Shapewear is een populaire keuze voor veel vrouwen die zich zelfverzekerd willen voelen en er op hun best uit willen zien. Of je het nu draagt voor een speciale gelegenheid of dagelijks, het is belangrijk om te weten hoe je je shapewear goed kunt verzorgen. Door deze tips te volgen voor het schoonmaken en bewaren van je shapewear, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat het eruit blijft zien en aanvoelen als nieuw.

Het schoonmaken van je shapewear

De eerste stap bij het verzorgen van je shapewear is om het regelmatig schoon te maken. Afhankelijk van hoe vaak je het draagt, moet je het misschien na elke keer dragen of elke paar keer wassen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het schoonmaken van je shapewear:

 • Lees het label: Controleer altijd het verzorgingslabel op je shapewear voordat je het wast. Sommige shapewear moet met de hand worden gewassen of chemisch worden gereinigd, terwijl andere in de machine kunnen worden gewassen.

 • Gebruik een mild wasmiddel: Gebruik bij het wassen van je shapewear een mild wasmiddel dat de stof of elastiek niet beschadigt.

 • Was in koud water: Om krimpen of rekken te voorkomen, was je shapewear altijd in koud water.

 • Vermijd wasverzachters: Wasverzachters kunnen de stof en elastiek van je shapewear beschadigen, dus het is het beste om ze te vermijden.

 • Laten drogen: Na het wassen van je shapewear, leg je het plat om te drogen. Vermijd het gebruik van een droger, omdat de hitte de stof en elastiek kan beschadigen.

Het bewaren van je shapewear

Goede opslag is net zo belangrijk als goed schoonmaken als het gaat om het verzorgen van je shapewear. Hier zijn enkele tips voor het opbergen van je shapewear:

 • Vouw het op, hang het niet op: Om de stof en elastiek niet uit te rekken, vouw je je shapewear in plaats van het op te hangen.
 • Houd het gescheiden: Bewaar je shapewear apart van andere kleding om beschadiging of rekken te voorkomen.
 • Niet opbergen als het nat is: Zorg ervoor dat je shapewear helemaal droog is voordat je het opbergt. Opbergen als het nat is, kan leiden tot schimmel en meeldauw.
 • Vermijd direct zonlicht: Houd je shapewear uit direct zonlicht, omdat de UV-stralen de stof en elastiek kunnen beschadigen.

Veelgestelde vragen

 • V: Kan ik mijn shapewear in de wasmachine wassen? A: Het hangt af van het verzorgingslabel. Sommige shapewear kan in de machine worden gewassen, terwijl andere met de hand moeten worden gewassen of chemisch moeten worden gereinigd.
 • V: Kan ik wasverzachter gebruiken op mijn shapewear? A: Nee, wasverzachters kunnen de stof en elastiek van je shapewear beschadigen.
 • V: Hoe vaak moet ik mijn shapewear wassen? A: Afhankelijk van hoe vaak je het draagt, moet je het misschien na elke keer dragen of elke paar keer wassen.

Conclusie

Door deze tips te volgen voor het schoonmaken en bewaren van je shapewear, kun je de levensduur ervan verlengen en ervoor zorgen dat het eruit blijft zien en aanvoelen als nieuw. Vergeet niet om altijd het verzorgingslabel te controleren, een mild wasmiddel te gebruiken, in koud water te wassen, te laten drogen, op te vouwen in plaats van op te hangen, apart op te bergen, niet op te bergen als het nat is en uit direct zonlicht te houden. Met een beetje zorg kan je shapewear je langdurig de ondersteuning en het vertrouwen bieden dat je nodig hebt.

Terug naar blog